4 типа мъже, на които не може да се вярва

Защо трябва да внимавате с тях

28.10.2024г. / 13 30ч.
Илияна Николова
4 типа мъже, на които не може да се вярва. Снимка: istock

4 типа мъже, на които не може да се вярва. Снимка: istock

Срещате се с мъж, в когото сте влюбени. Той ви се струва прекрасен и идеален. Толкова сте заслепени от любовта си, че умишлено отминавате всички червени флагове, които се появяват. С всяка следваща среща той започва да показва тъмните си страни. Става ревнив, раздразнителен, критичен, контролиращ, дистанциран или пък прилепчив. Започвате да осъзнавате, че има проблеми с управлението на финансите си. Не държи на обещанията си.

Има много типове мъже, на които не може да се вярва. Сред тях се открояват четири типа, които са особено солиден червен флаг за потенциален провал на връзката. Не само това – типовете мъже, на които не може да се вярва не само ще провалят връзката ви, но може да оставят и трайни рани в сърцето и душата ви, които да сложат отпечатък и върху следващите ви връзки.

Свързани статии

За да се предпазите от болка, губене на време и токсични отношения, вижте кои са четирите типа мъже, на които изобщо не може да се вярва във връзките.

1.   Мъж, който ви казва, че ви обича прекалено рано. 

Ясно е, че всяка жена иска да чуе, че е обичана. Но обичта идва на по-късен етап. Не витайте в облаците и не се радвайте, ако той ви каже, че ви обича прекалено рано. В повечето случаи това изобщо не е вярно и е червен флаг, че нещо с него не е наред. На такива мъже не може да се вярва, защото умеят да казват онова, което се очаква от тях, без да го мислят. Прекалено ранното „обичам те“ може да подсказва за много проблеми – прилепчивост, вятърничавост, несериозни намерения, привличане на внимание единствено с цел физическо обвързване. Ако един мъж ви обича истински, той ще изчака, така че да бъде сигурен в чувствата си, както и вашите, преди да признае обичта си.

2.   Мъж, който е ревнив и контролиращ. 

Един от типовете мъже, на които не може да се вярва и с които не бихте могли да имате щастлива връзка е този, който проявява болезнена ревност и стремеж за контрол. Обикновено такива типове мъже имат проблеми с доверието. Те няма да ви вярват и ще подлагат всяко ваше действие под съмнение. Ще се налага да доказвате любовта си, да давате отчет къде сте и с кого сте. Ще ви подозират в изневяра без повод. Ще се опитват да контролират живота и мислите ви. С течение на времето такава връзка ще се превърне в токсичен тормоз за вас, който ще нанесе дълбоки емоционални рани.

Свързани статии

3.   Мъжът, който вечно няма пари. 

Може да не сте златотърсачка и може би вярвате, че парите не са важни за връзката и любовта, но не е така. Финансовата стабилност и надеждност е нещо много важно за мъжкото его. Мъжете се чувстват непълноценни, ако не могат да осигурят собственото си бъдеще, както и това на половинката си. Затова, ако се срещате с мъж, който постоянно няма пари, вечно е потънал в заеми и не се опитва да оправи финансовото си състояние, живее ден за ден, без да мисли и планира как да подобри положението си, на него не може да се вярва. С такъв мъж бихте имали само проблеми, ако решите да останете в подобна връзка.

4.   Мъжът с огромно его. 

Мъжкото его е неизменна част от мъжката личност. То се проявява в различни степени, разбира се, което е нормално и е индивидуално обусловено. Но някои мъже проявяват необичайно силно изявено его. То трябва да е сигнал за вас, че на такъв мъж не може да се вярва. Мъжете с огромно его мислят само и единствено за себе си. В повечето случаи не умеят да мислят за някой друг, склонни са да пренебрегват половинките си, да спорят с тях, докато мнението им не бъде прието. Мъж с огромно его ще действа на принципа „аз, аз и само аз“. Трудно бихте могли да изградите дълбоки и трайни отношения с човек, който се интересува единствено от себе си и зачита само своите нужди.

Коментирай