Вкусно бургундско печено

02.08.2012г. / 10 17ч.
Аз жената
Вкусно бургундско печено

Ето как  да приготвите говеждото месо сочно и ароматно?

Да приготви бургундското печено определено е предизвикателство за всяка  жена. Или, добре де – за мацките, които не обичат много, много да се замотават в кухнята. Но едно е  вярно, за него си трябва повечко майсторлък, време и внимание… Ястието обаче си заслужава усилията! Финия вкус, ароматът на подправките и особено, ако успеете да направите говеждото месо по-сочно… На бас, че ще разберете на практика думите, че любовта на мъжа минавала през стомаха.

Затова, преди да ви представим рецептата, ще ви издадем една малка тайна как да се справите по-лесно с нея. Заложете на керамичните съдове за готвене Делимано! Най-отличителното им качество е, че благодарение на специалното си покритие те запазват сочността на храната. И то, използвайки съвсем малко мазнина. Специално за това ястие ще са ви необходими добър тиган и по-важното – хубава тава. Делимано роустър е идеалният съд за целта! Вижте го ето ТУК, а преди да ви обясним защо е толкова подходящ за приготвянето на хубаво печено, разберете какво ще ви трябва за рецептата.

 Необходими продукти:

2,5 кг говеждо месо от плешка
1 връзка  зелени подправки за супа
2 глави  лук
4 с. л.  олио
500 мл  силно бургундско червено вино
плодове хвойна
7 зърна  карамфил
1 ч. л.  розмарин
сол
черен пипер
250 мл  бульон
бахар (на вкус)
7 листа  дафинов лист
червен  пипер

А ето и как става приготвянето:

Накиснете говеждото месо в марината, приготвена от червеното вино и всички подправки на вкус заедно с подправките за супа. Покрийте съда и оставете да престои за 1 нощ. След това отцедете говеждото и хубаво го натъркайте със сол, червен и черен пипер.

Загрейте олиото в подходящ тиган. Ако използвате керамичен тиган на Делимано, можете спокойно да сложите само няколко капки мазнина - покритието му е с изключително гладка повърхност, разпределя толината равномерно и не позволява на храната да залепне. И така… Запържете месото само за няколко минути, заедно с едната глава лук, нарязана на полумесеци.

След  това поставете месото в тава за печене. Както казахме, Делимано роустър е идеалният продукт, ако искате да сте сигурни, че ще запазите сочността на месото. Керамиката, от която е изработен, загрява бързо и има способността да „запечатва” храната от външната страна. Така всички сокове, витамини и минерали се запазват в нея. Освен това ароматът на ястията става много по-осезаем, а те самите по-здравословни.

В съда за печене добавете останалия нарязан лук и зелените подправки, нарязани на ситно. Месото се пече на 175 градуса за около 2 часа, но ако използвате Делимано роустър, имайте предвид, че ястието може да бъде готово и по-рано.

Когато  е готово, извадете месото от тавата, увийте г овъв фолио и го сложете в топлата загасена фурна.

Всичко останало от тавата пасирайте на гладък сос като добавите бульона. Овкусете соса със смлян черен пипер и сол. Поднесете бургундското печено, нарязано на тънки филии и полято със соса.

А ако  сте решили, че ще заложите на сигурно  и ще го приготвите по най-добрия начин, ето ТУК можете веднага да се сдобиете с Делимано роустър!

Добър апетит!

Коментирай