Меню

Ябълков пай – класическа рецепта

16 ноември 2012 | 11:01 | Мария Дуковска
3 от 6 гласа
Добави в любими
3 яйца
2 и 1/2 граханово брашно
1 чаша и 1/2 захар
2/3 чаша олио или пакетче масло
1/2 ч.л. сода
2 ч.л. какао
купичка настъргани ябълки

Продукти
Приготвяне

Разбивате яйцата и захарта в една тенджера. Отделно смесвате брашното и содата, след което ги прибавяте към сместа от яйца. Разбърквате всичко заедно и прибавяте ябълките. Към готовата смес може да добавите и 2 чаени лъжички какао, за да стане паят ви с приятен кафеникав загар.

Намазвате една средно голяма тава с олио или масло, ако е с олио, изцедете го хубаво от тавата. След това изсипете готовата смес в тавата. Сложете я в предварително загрята фурна и оставете да се пече около 15-20 минути. Паят става много бързо и е невероятно вкусен. За декорация в чиниите с пая може да направите розички от обелките на ябълките или пък по един резен ябълка.

Добър апетит!

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
pipinana ( преди 12 години )
i nai vajnooto e da e napraven za liubim 4ovek s obi4
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
123 ( преди 12 години )
1 rate up comment 1 rate down comment
bb ( преди 12 години )