Маскарпонето е доста тежко и една кофичка е доста малко количество – по мое мнение. А понеже е и доста скъпо, в сравнение с цеденото кисело мляко, затова е кръстено и за специални случаи! Ако питате мен, с цеденото кисело мляко също се получават вълшебства за най-специални случаи. А както напоследък пишат на тавана „имитация“ и трябва да си висок поне 2 метра и да имаш шия като на подводница е най-добре да си го изцедиш сам.
Заради количеството използвах крема от маскарпоне за украса на сладкиш, а не за цяла торта с няколко блата.
А за да не е толкова маслено и тежко, добавих му яйца и се получи много приятен и лек крем. Може да се напълни в чашки с плодове или да се декорира с шоколад.
Кремът с маскарпоне става много лесно. Отделяте белтъците от жълтъците. Разбивате жълтъците с миксер, добавяте към тях захарта. Сложете например 5 супени лъжици. Добавете маскарпонето и отново разбийте. Опитайте, ако ви се вижда недостатъчно сладко, прибавете още захар и рома.
Накрая добавете белтъците разбити на сняг (с щипка сол). Разбъркайте не с миксер, а с шпатула или лъжица и правете с крема каквото пожелаете.
Най-вече поканете гости и го изяжте.
Опитайте още: