Меню

Домашни медени бонбони

15 февруари 2013 | 10:15 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 пакет бисквити
100 г масло
3 с.л мед
100 г орехи или други ядки
какао
есенция портокал или кората от 1 портокал
1 шоколад за декорация
кокос за украса

Продукти
Приготвяне

В блендер се начупват бисквитите на трохи, добавя се разтопеното масло, медът, какаото и смлените на парченца орехи. От получената смес с мокри ръце се оформят бонбони. Шоколадът се разтопява на водна баня с малко вода или мляко. В него се потапя всеки един бонбон. Оставят се да се охладят на хартия за печене и се поръсват с кокосови стърготини за вид. Поднасят се в хартиени формички. Бонбоните са подходящи и за дечица, тъй като шоколадът в тях е много малко и може да бъде заменен от кокосови стърготини или смлени ядки.

Автор на рецептата е Десислава Николова, участник в конкурса „Празнични трапези“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай