В купа разбъркайте маслото и захарта с помощта на дървена лъжица. Добавете яйцето и ванилията. Постепенно сипвайте брашното на части и омесете меко тесто. Застелете плота с хартия за печене и я поръсете с брашно. Поставете отгоре тестото и разточете, като се стараете да се получи кръг.
Нарежете ябълките на полумесеци. Загрейте фурната на 180 градуса. Подредете резенчета ябълки върху тестото като оставите краищата поне 3-4 см непокрити. Прегънете краищата навътре към центъра, като си помагате с хартията за печене. Поръсете ябълките с мед и канела, а тестото намажете с белтъка и го поръсете със захар.
Преместете внимателно галета с помощта на хартията за печене в тавата и сложете във фурната. Печете в продължение на 30-35 минути или до златисто.
Рецептата е от предаването „Домашни рецепти с Йоли“.
Опитайте още:
Снимка: Copyright Fox International Channels