-
Порции: 15-20
В подходяща купа сложете начупения шоколад, маслото, сметаната и солта. Разтопете всичко на водна баня или в микровълнова фурна, докато съставките се комбинират добре. Шоколадовата смес не бива да завира, а просто шоколадът да се разтопи добре.
След това прибавете ликьора и хубаво разбъркайте. Когато сместа е със стайна температура, поставете върху купата свежо фолио така, че да се допира до самата смес, да я покрие плътно. След това сложете купата в хладилник за поне час, докато стегне хубаво.
С помощта на лъжичка гребвайте от охладената смес за бонбоните и оформете в дланите си топчета, но преди да вземете в ръцете си от нея, поръсете върху тях малко пудра захар. Нека всеки бонбон леко се оваля в този фин захарен прашец. Подредете оформените топчета в чиния и ги сложете да стегнат за няколко минути в хладилник.
Следва да потопите всеки бонбон в разтопения шоколад. Украсете с ядки, настърган шоколад или друго. Готовите бонбони може да поставите в хладилник за още няколко минути.
Снимка: iStock
Вижте още: