Торта с шоколад и масло
17 февруари 2024 | 07:00 |
Михаела Лазарова
5 от 5 гласа
лесно
Добави в любими
70 мин.
-
Порции: 8
Приготвяне
-
Разтопете шоколада на водна баня.
-
В голяма купа сложете маслото и го разбийте с миксер.
-
Постепенно добавете към него захарта, солта и яйцата, продължавайки да разбивате.
-
След това добавете разтопения шоколад.
-
Когато се получи гладка смес може да добавите пресетите брашно, бакпулвер и какао.
-
Отново разбийте добре.
-
Полученото гладко тесто се слага в подходяща тава за печене, която е предварително намазнена и застлана с хартия за печене.
-
Печете тортата в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.
-
След като изстине може да поръсите тортата с пудра захар или натурално какао и да сервирате с топка сладолед.
Снимка: iStock
Вижте още:
Как бихте оценили рецептата?