Меню

Торта с шоколад и масло

17 февруари 2024 | 07:00 | Михаела Лазарова
5 от 5 гласа
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
70 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне
  1. Разтопете шоколада на водна баня.
  2. В голяма купа сложете маслото и го разбийте с миксер. 
  3. Постепенно добавете към него захарта, солта и яйцата, продължавайки да разбивате. 
  4. След това добавете разтопения шоколад. 
  5. Когато се получи гладка смес може да добавите пресетите брашно, бакпулвер и какао.
  6. Отново разбийте добре. 
  7. Полученото гладко тесто се слага в подходяща тава за печене, която е предварително намазнена и застлана с хартия за печене.
  8. Печете тортата в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути. 
  9. След като изстине може да поръсите тортата с пудра захар или натурално какао и да сервирате с топка сладолед. 

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай