Меню

Боб чорба без запръжка

15 ноември 2012 | 11:30 | Надежда Маринова
Добави в любими
250 г бял/шарен боб
морков
лук
червена чушка
1 домат
джоджен
дивисил
магданоз
чесън
червен пипер
сол
олио

Продукти
Приготвяне

Накисваме боба от вечерта. На сутринта изхвърляме водата, в която е киснал и го измиваме под течаща вода. Сваряваме го в тенджера под налягане приблизително за 20 минути.

В дълбока тенджера с 2-3 с. л. олио задушаваме нарязания лук, настъргания морков и нарязаната на ивици червена чушка. Сипваме 1 ч. л. червен пипер и 1 ч. ч. нарязани домати, джоджен, девесил, магданоз и 2 скилидки нарязан чесън.

Оставяме сместа да къкри на слаб огън около 2-3 минути. След това я изсипваме в тенджерата със сварения боб, добавяме сол на вкус и варим без капака под налягане още 10-15 минути.

Снимка: shc.hu

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай