Меню

Пиле фрикасе

29 ноември 2017 | 08:00 | Аз жената
4 от 2 гласа
Добави в любими
1 пиле, или пилешки гърди 
2-3 скилидки чесън 
1 л прясно мляко 
200 мл бяло вино 
олио 
50 г брашно 
2-3 с. л. масло 
сол 
черен пипер 
лимон
50 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Пилето се нарязва на порционни парчета, посолява се, овалва се в брашно и се запържва. Изважда се и отцежда от мазнината. В кравето масло се запържва брашното за 2 минути, след което се разрежда с прясното мляко и виното. Прибавя се пилето към получения сос и се подправя с черен пипер, сол, стрития чесън и лимон според вкуса.

Снимка: Istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай