Меню

Тиквички с ориз и риба тон

8 юли 2010 | 11:23 | Аз жената
Добави в любими
1 консерва риба тон
1ч. л. изсушен босилек
4 тиквички
4 домата
5 с. л. царевица – консерва
1 яйце
3с. л. сметана
2с. л. настърган кашкавал
200 г ориз
черен пипер, сол, щипка настъргано индийс

Продукти
Приготвяне

Отворете консервата и излейте сока. Раздробете рибата. Измийте тиквичките, махнете дръжките и ги разрежете по дължина на 2 части. Издълбайте сърцевината и я нарежете на малки кубчета. Обелете доматите и ги нарежете на малки кубчета. Загрейте фурната до 200 градуса. Разбъркайте в дълбок съд сърцевината на тиквичките, половината домати, царевицата и раздробената риба. Добавете яйцето, кашкавала и сметаната. Поръсете с босилека, индийското орехче, черния пипер и солта. Сложете половинките тиквички в намаслена тава. Напълнете ги със сместа и печете във фурната 20 мин. Изсипете ориза в 500 мл подсолена вода. Варете го 20 мин. на тих огън. След като поизстине го разбъркайте с останалите домати. Сервирайте тиквичките гарнирани с ориза.
Добър апетит.

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

* * *

Тиквички със сирене
Ориз с тиквички и бекон
Огретен от тиквички
Задушени тиквички
Бюрек от тиквички
Тиквички с кайма
Салата от тиквички
Тиквички на скара с извара
Тиквички на фурна в йенско стъкло
Торта от тиквички

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай