Меню

Риба тон в пикантен сос

19 юли 2010 | 14:39 | Аз жената
Добави в любими
6 бр. шайби риба тон 
1/2 пакетче масло (олио) 
1 глава лук 
1 морков 
около 200 г гъби 
2-3 домата 
1 ч. ч бяло вино 
около 100 г сметана за готвене 
черен пипер сол

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Лукът, морковите и гъбите се задушават в маслото или олиото. Като се запържат се прибавят настърганите домати, виното, солта и черният пипер. Задушава се всичко около 10 мин. Рибата тон се нарежда в тавичка и се залива със зеленчуковата смес. Пече се във фурната около 15 мин., след което се прибавя около 100 г сметана за готвене. Допича се.
Поднася се с гарнитура от варени картофи, приготвени по следния начин: 5- 6 сварени картофа се намачкват с вилица и се заливат със затоплено 1к. ч. прясно мляко. Подправят се с олио (зехтин), лимонов сок и сол на вкус.

Снимка: photl.com

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

* * *

Кюфтета от риба тон
Салата от картофи с майонеза
Огретен от картофи и тиквички

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай