Меню

Салата „Цезар“ с риба тон

20 юли 2010 | 15:22 | Аз жената
Добави в любими
1 маруля 
1 консерва риба тон 
100 г настърган кашкавал 
3 филийки хляб 
1/2 лимон 
краставица, маслини и домат за украса 
За соса : 
1 кофичка кисело мляко 
1 кофичка майонеза 
сол на вкус 
черен пипер на вкус 
пресен или сух копър 
чесън на прах

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Измиваме и нарязваме марулята. Поставяме я в голяма купа, овкусяваме с малко сол.
Нарязваме трите филийки хляб на кубчета, за да направим кротони. Пържим с много малко мазнина и ги овкусяваме с черен пипер.
Приготвяме соса като смесим киселото мляко и майонезата. След това прибавяме сол на вкус, черен пипер, копър и чесън на прах .
По края на купата където е марулята слагаме рибата тон и соса и. Млечният сос слагаме по средата и готовите кротони отстрани. След това настъргваме кашкавал и украсяваме с краставица и маслинки.

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

* * *

Салата Цезар
Салата “Цезар” с пиле
Салата от риба с авокадо

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай