Приготвяне:
Почистените зеленчуци се нарязват на ситно и се запарват във вряла вода за 10 -тина минути, след това се оцеждат и запържват в зехтина за 2 мин, като се добавя солта и пиперът.
Разтварят се листовете желатин на водна баня, добавя се сместа и се отварят консервите. Всичко се обърква до еднородна смес, която се разлива в купички и се оставя в хладилник да се стегне за около час.
Купичките се обръщат в чиния и се сервират.
Приятен апетит!
Снимка: photl.com
Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон
* * *
Пастет от броколи
Френски пастет със сирене и орехи
Пилешки деликатесен пастет
Пастет с прясна чушка и тофу
Пастет от патладжани
Пастет от яйца