
Приготвяне:
Измиват се чушките и се разполовяват с нож по дължина. Подреждат се на дъното на правоъгълна тава. Смесват се рибата тон със целината, солта, черния пипер и галетата и се разбърква добре. С получената смес се пълнят чушките. Смесват се яйцата с майонезата и се разбиват с пасатор. Добавя се и рендосаният кашкавал. Разбърква се отново и с помощта на лъжица се сипва от сместта върху всяка чушка. Долива се вода до половината на нивото на чушките и се запичат в загрята фурна около 20-25 минути.
Снимка: thinkstock
Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон
* * *
Пълнени чушки със сирене и яйца
Летни пълнени чушки с извара
Пълнени чушки с боб и ориз
Царски пълнени чушки
Весели пълнени чушки (за злояди деца)
Печени пълнени чушки
Пълнени чушки, печени с картофи
Пълнени червени чушки по шопски