Меню

Супа от консервирана риба

23 юли 2010 | 12:56 | Аз жената
Добави в любими
2 кутии консерва Di Alba в собствен сос
половин бутилка доматен сок
8 супени лъжици заквасена сметана (или кисело мляко)
2 супени лъжици лимонов сок
1 чаена чаша бяло вино
25 г краве масло
2 фил

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:
Към доматения сок, разреден в 2 чаени чаши вода се прибавя надробената риба заедно със соса й. Сместа се кипва и подправя с виното, черния пипер, лимоновия сок и сол. Хлебните филийки се нарязват на кубчета и се заливат с разтопеното масло, след което се запичат във фурна и се разпределят в 4 супени чинии. Заливат се с горещата супа. Във всяка порция се прибавят по 2 супени лъжици заквасена сметана (кисело мляко).

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

* * *

Лятна супа
Лесна лятна крем-супа
Всички летни рецепти на едно място

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай