Меню

Картофена пица с риба тон

23 юли 2010 | 15:51 | Аз жената
Добави в любими
един и половина кг картофи
200 г кашкавал
180 г консерва риба тон
4 с. л. зехтин
4 големи домата
2 глави лук
80 г черни маслини
магданоз, сол, черен пипер на вкус
олио

Продукти
Приготвяне

Картофите се сваряват в подсолена вода и се намачкват, добавя се кашкавалът, 2ч. л. сол и 2 с. л. зехтин.
Дънцето на доматите се разрязва на кръст и се попарват. После се обелват, нарязват на ситно и отцеждат. Към доматите се добавя пиперът и.
Рибата тон се раздробява с вилица и се добавя към доматите, добавя се и лукът, нарязан на кръгчета.
Картофеното пюре се изсипва в тавичка, като се оформя по формата на тавата. Запича се в силно загрята фурна около 20 мин.
Изважда се от фурната и се добавя доматено-рибната смес, наръсва се с наситнени маслинки и малко настърган кашкавал. Пече се още 20 мин.

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

Снимка:

shc.hu



* * *

Пица с риба тон
Бърза пица
Лесно тесто за пица
Рецепти за пица, лазаня, спагети и паста

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай