Мусака с макарони
13.05.2002г. / 00 00ч.
Аз жената
Продукти:
около 250 г макарони
300-400 г кайма
200 г кашкавал
150 г топено сирене
1 чаша прясно мляко
1-2 яйца
подправки за каймата по собствен вкус – червен и черен пипер, магданоз, целина, доматено пюре, босилек
Приготвяне:
Макароните се сваряват във вода с малко сол и олио/зехтин. Отделно се приготвя каймата като първо леко се задушава и след това се добавят подправките. Смесват се макароните и каймата заедно с настъргания кашкавал и топеното сирене. Всичко се разбърква добре и слага леко да се запече, колкото да се стопи кашкавала. След това се залива със смес от прясното мляко и яйцата. Леко се надупчва с вилица, за да проникне заливката и се запича.
Добър апетит!