Замесете меко тесто от брашното, олиото и вода, колкото е необходима. Оставете го на стайна температура за четвърт час, после го разделете на две части, като едната трябва да е малко по-голяма.
От втората част, която е по-малка, разточете кора с четири – пет сантиметра по-голяма от дъното на тавата за пататника.
Пригответе плънката като настържете картофите на едро ренде (картофите трябва да са предварително обелени) и ги смесете с настърганите на ренде лук, разбитите яйца, джоджена и солта.
Поставете голямата кора в намазаната с разтопено краве масло тава, сложете плънката и я покрийте с втората, по-малка кора. Обърнете навътре краищата на първата кора и защипете двете кори така, че да не излезе плънката при печенето. Печете пататника в умерена фурна до порозовяване.