Меню

Свинско с лук

5 октомври 2010 | 13:07 | Аз жената
4 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг свинско месо
6 глави кромид лук
1 ч. ч. бяло вино
1 връзка зелении
3-4 скилидки чесън
2 червени чушки
подправки
1 к. ч. прясно мляко
3-4 с. л. мазнина
1 ч. л. тахан

Продукти
Приготвяне

Шпековаме месото с чесъна, напръскваме със сместа от млякото, тахана и го прибираме в подходящ съд с капак. Оставяме да се поеме миризмата и да омекне добре. После нарязваме на филийки лука, посоляваме на вкус и редим върху месото, покриваме с магданоза и чушките, нарязани на ситно и подправките. Заливаме с мазнината, виното и малко вода. Захлупваме и печем във фурна на слаб огън, без да отваряме дълго време.

* * *

Свинско печено в бира
Брюкселско зеле със свинско
Свинско със зеле
Свинско с бамя и картофи
Свинско с грах и картофи
Свинско с картофи – френска рецепта
Свинско с кисело зеле
Свинско с лютеница
Свинско с ориз и коприва
Свинско с винен сос
Свинско по португалски
Свинско филе с доматен сос и лешници
Свинско с бамя
Свинско в сладко-кисел сос
Свинско в гювеч
Свинско в йенска тенджера
Свински шишчета

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай