Продукти:
2 малки прасковки
прясно мляко
3 яйца
сода бикарбонат
лимонада
брашно
Приготвяне:
Разбиваме яйцата в купа и след това изсипваме прясното мляко, а веднага след него брашно до получаване на гъста смес. Сипваме една чаена чаша лимонада (може и по-малко) и пак добавяме брашно. Поръсваме със сода, взимаме миксера и разбиваме всичко сложено досега в купата. Слага се на умерена температура във фурната. Чакаме 5мин. и добавяме нарязаните праскови на малки кубчета, след което ги поставяме във вече печащия се кейк. Така няма да потънат на долу, а ще се запазят на върха на кейка. Печем 40мин. след това, и вече е готов за хапване!
Приятен апетит.
* * *
Прасковите – плодът на дълголетието
Кексчета с праскови и кокос
Пай с праскови
Десерт с праскови
Ароматен пай с праскови
Пържени праскови
Френски сладкиш с праскови
Печени пълнени праскови