Здравейте, представям Ви любимата рецепта на моето семейство, която приготвяме често, когато лятото си отива и идва есента. Тогава живеещите на село като нас приготвят най-различни зимнини, и почти винаги на двора грее огън, на който се варят вкусни бабини сладка или домашни консерви.
Приготвяне:
И така пиперът и патладжанът го печем на жар и става невероятно вкусен... Повярвайте разликата е невероятно голяма в сравнение с този на чушкопек...
Добре опеченият патладжан и пипер го обелваме и изчистваме от семките. Нарязваме го много ситно. Добавяме малко сол, оцет и черното пиперче, за да го овкусим. Настъргваме на ситно кашкавала. Нарязваме на дребно краставичката. Прибавяме крема сиренето и майонезата дотолкова, колкото преценим, за да го овкуси достатъчно. Опитваме за сол. и салатата е готова !...
Да Ви е сладко.!
* * *