Продукти:
1/2 кг телешко
1/2 кг свинско
1 кг лук (ситно нарязан)
1/2 кг червени чушки (ситно нарязани)
300 г броколи (на ситно нарязани)
1 патладжан (на дребни кубчета)
2 тиквички (на дребни кубчета)
1 домат (ситно нарязан)
5 моркова (ситно нарязани на шайби)
500 г гъби
черен пипер по вкус
1 с. л червен пипер
5 с. л. сметана за готвене
5-6 с. л. соев сос
1 с. л. мащерка
50 г краве масло
фолио за печене
Приготвяне:
Накълцайте на много ситно и двата вида месо, след което ги смесете. Добавете ситно нарязаните зеленчуци, соевия сос, черния и червения пипер, сметаната и мащерката. В тава поставете фолио, след което го намажете с масло, разпределете сместа отгоре, оформете като самун хляб и оставете за около час в хладилника. След това печете във фурна на умерена температура 60-70 минути.
Хубави есенни дни!
* * *
Свинско с картофи – френска рецепта
Телешко с гъби
Телешко по гръцки