ПРОДУКТИ:
3 яйца, 1 жълтък, 2/3 ч. ч. олио + 1 с. л. олио, 1 ч. ч. кисело мляко, 1 ч. ч. прясно мляко, 1/2 кубче мая, 1 с. л. захар, 1 1/2 ч. л. сол, 200 г сирене, ким /кимион, сусам, маково семе/, брашно около 1 кг.
ПРИГОТВЯНЕ:
Маята се размива с топлото прясно мляко, захарта, лъжицата олио и 4 с. л. брашно до получаване на гладка кашица. Оставя се на топло да втаса. През това време се разбиват яйцата, олиото, киселото мляко, солта, прибавя се втасалата мая и брашното. Меси се меко тесто. Разделя се на топки, големи колкото среден портокал. Всяка топка се разточва на колело, дебело 1/2 см. Разделя се на 8 триъгълника. В края на всеки триъгълник се поставя сирене и се навива на руло. Кифличките се мажат с жълтъка (разбит с малко вода) и се поръсват с кима или някой от другите продукти. Оставят се да втасат и се пекат в умерена фурна до зачервяване.