ПРОДУКТИ:
4 яйца, 1 ч. ч. пр. мляко, 1/2 кубче мая, щипка сол, 1 пакетче масло, брашно, орехи, 700 гр захар, 500 мл вода, 2 ванилии.
ПРИГОТВЯНЕ:
От маята, яйцата, млякото, солта и брашното се замесва меко тесто. Разделя се на 2 части и всяка се разточва на тънка кора, маже се с разтопено масло, поръсва се с натрошени орехи и се завива на руло. Рулата се усукват хубаво и се режат на филийки. Нареждат се в тава, намазана с масло, поливат се с останалото масло и се оставят да втасат. Пекат се в умерена фурна до зачервяване, оставят се да изстинат и се заливат с топъл сироп, който се приготвя по следния начин: водата и захарта се варят до сгъстяване /капка, капната върху порцелан да не се разлива/ и се ароматизира с ванилията.