Продукти:
100 г масло
1 ч. ч. захар
2 ч. ч. брашно
2 жълтъка
3/4 ч. ч. прясно мляко
1 ванилия
50 г смлени лешници
За украсата:
50 г шоколад
2 суп. лъж. сметана за готвене
Приготвяне:
Разбийте маслото със захарта. Добавете жълтъците, а после и млякото. После добавете и брашното като бъркате постоянно. Накрая прибавете ванилията и лешниците. Когато се получи хомогенна смес оставете тестото да отпочине за около 30 минути. Размесете и оформете топчета с големината на орех. Всяко топче разточете в лентичка. Прережете на две и оформете подкова. Поставете на хартия за печене.
Печете в предварително загрята фурна за около 15 минути (до зарозовяване крайчетата на сладките). Извадете и оставете да изстинат.
По желание разтопете на водна баня шоколада и добавете сметаната. Разбъркайте добре. Потопете крайчетата на сладките и върнете върху хартията да съхнат.
Добър апетит!
* * *