Приготвяне:
В голяма йенска тенджера поставете ситно нарязания лук, пипера, морковите на малки кубчета, след това поставете гъбите (само измийте и обелете, без да нарязвате) и свинското, което също е нарязано на подходящи хапки. В отделен съд (каничка) разбъркайте с 500-600 мл топла вода – виното, соевия сос, вегетата, кимиона, чубрицата и ригана. Залейте, като равнището на водата в йенската тенджера трябва да стига до най-горните свински хапки – ако е недостатъчно, добавете още вода. Сложете капака и поставете във фурна на 240 градуса. След като придобият вид на готови, извадете тенджерата, счупете яйцата над самите хапки, ако е възможно направете това внимателно, за да останат цели жълтъците. Поръсете с настърган кашкавал и отново върнете във фурната за доизпичане, не повече от 10 минути.
Приятен апетит!
Прочетете още: