Продукти:
по 50 г кашкавал и сирене фета
2 стръка зелен лук
150 г моркови
3 картофа (около 250 г)
сол
прясно смлян черен пипер
10 г масло
5 малки домата
1 супена лъжица кедрови ядки (или суров белен слънчоглед)
масло за намазване на формата
Приготвяне:
Изчиства се зеленият лук, измива се и се нарязва на кръгчета, като се използва и зелената част.
Обелените и измити моркови и картофи, кашкавалът и сиренето се настъргват на едро ренде. Всичко се изсипва в дълбока купа и заедно с лука се разбърква. Подправя се с черен пипер и малко сол.
Малка форма за печене (диаметър 20 см) се намазва с масло. Напълва се със зеленчуковата смес и се сипват 5 супени лъжици вода. Доматите се измиват, разполовяват и поставят върху сместа. Поръсват се семките. Разпределят се по повърхността парченца масло и се пече 15 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Прочетете още: