Меню

Локумената баница на Джема

9 февруари 2011 | 11:16 | Аз жената
Добави в любими
1 пакет фини точени кори 
3 кутии локум 
За сместа: 
3 яйца 
1 ч. ч. захар 
1/2 ч. ч. олио 
1 ч. ч. брашно 
1 бакпулвер 
За сиропа: 
2 ч. ч. захар 
3 ч. ч. вода 
2 ванилии

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Преди да започна с баницата, приготвям захарния сироп – кипвам водата, добавям захарта и оставям да ври 10 мин и добавям ванилията.
Оставям да изстине . Нарязвам локума на малки парченца. След това приготвям сместа за намазване. Разбивам яйцата, захарта и олиото много добре – добавям брашното и бакпулвера и отново разбърквам. Взимам по две кори, разнасям върху втората кора по 1 супена лъжица от сместа, нареждам нарязания локум по дължина на корите и навивам на руло. Нареждам ги в намазана с олио правоъгълна тавичка до изчерпване на корите и сместа .
Пека в предварително загрята фурна на около 250 градуса до зачервяване. Още докато е горещ го заливам с изстудения захарен сироп. След като поеме сиропа след няколко часа го нарязвам на малки хапки и украсявам със бита сметана и ментови листа.

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Magdalena ( преди 12 години )
Strahotna banica sno6ti q napravih oblizahme si prastite :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Ели ( преди 12 години )
Наистина е невероятна!Аз съшо я правя и не остава нищо.Що се отнася до нарязването преди изпичане,не е много желателно,тъй като има вероятност да се разтече локумът.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
ivanka ( преди 12 години )
Днес приготвих локумената баница и семейството ми високо я оцени-просто свърши за отрицателно време.Благодаря на Джема за рецептата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
дида ( преди 12 години )
До Ту,51г-защото е баница с ЛОКУМ,който при печене ако е нарязан на парчета излиза от вън и загаря.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Джема ( преди 12 години )
По принцип можеш да ги нарежеш и на квадратчета или като саралийки...въпрос на избор ...както и да ги нарежеш , стават много вкусни :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Джема ( преди 12 години )
Това въпрос на избор...ако ги нарежеш предварително.... рулцата, при изпичането има вероятност локума да се разтече и да няма естетически вид...:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Ту ( преди 12 години )
Защо на снимката е на баклавички а описанието е за рулца Не може ли да се нареже предварително преди изпичане
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Светлана ( преди 12 години )
Тази баница изглежда страхотно - на всака цена ще я приготвя!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Марина ( преди 12 години )
Аз също я приготвих по празниците- стана великолепна!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар