Приготвяне:
Преди да започна с баницата, приготвям захарния сироп – кипвам водата, добавям захарта и оставям да ври 10 мин и добавям ванилията.
Оставям да изстине . Нарязвам локума на малки парченца. След това приготвям сместа за намазване. Разбивам яйцата, захарта и олиото много добре – добавям брашното и бакпулвера и отново разбърквам. Взимам по две кори, разнасям върху втората кора по 1 супена лъжица от сместа, нареждам нарязания локум по дължина на корите и навивам на руло. Нареждам ги в намазана с олио правоъгълна тавичка до изчерпване на корите и сместа .
Пека в предварително загрята фурна на около 250 градуса до зачервяване. Още докато е горещ го заливам с изстудения захарен сироп. След като поеме сиропа след няколко часа го нарязвам на малки хапки и украсявам със бита сметана и ментови листа.
Прочетете още: