Меню

Подлучена копривена супа

11 април 2011 | 13:31 | Аз жената
Добави в любими
глава стар лук 
1 голям морков 
половин килограм изчистена бланширана и нарязана коприва 
фиде 
1 ч. ч. прясно мляко 
1 ч. ч. смлени орехи 
няколко скилидки чесън 
оцет 
сол

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Задушаваме настъргания морков и наситнения лук. След това сипваме 1,5 л вода. Веднага добавяме копривата, фидето, солта. След като сварим до състояние на готовност на фидето сваляме от огъня и добавяме чашата мляко и орехите. Поднасяме със смесените оцет и чесън.
Супата е неустоимо вкусна и мнооого полезна. Понякога вместо да смеля орехите, ги накълцвам в чопър, за да се усещат повече. Въпрос на вкус.

Снимка: freeimages

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай