Меню

Ягодов конфитюр с касис

10 юни 2011 | 11:18 | Аз жената
Добави в любими
Ягодов конфитюр с касис

Приготвяне

Продукти:
750 г ягоди
250 мл сок от касис (френско грозде (от около 400 г плодове)
600 г захар
1 пакетче Гелфикс Екстра 2:1 Dr. Oetker
1 пакетче лимонена киселина Dr. Oetker

Приготвяне:
Измийте и почистете касиса, оставете да се отцеди и изстискайте сока от плодовете – отделете точно 250 мл. Измийте и почистете ягодите, оставете ги да се отцедят и ги нарежете на дребно.
Смесете ягодите, сока от касис и лимонената киселина в подходящ съд за варене. Смесете 2 с. л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане.
По желание може да отстраните пяната.
Свалете сладкото от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете добре бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете около 5 мин.
Още предложения и съвети на www.oetker.bg

Прочетете още:

  • Касис със сладолед
  • Салата от летни плодове и шампанско
  • Как бихте оценили рецептата?
    Коментирай