Меню

Ром с червени плодове

27 юни 2011 | 10:35 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
Ром с червени плодове

Приготвяне

Тази рецепта е подходяща да се приготви през лятото, а да се консумира през зимата.

В бутилка с по-широко гърло, но задължително с добра запушалка, се слагат измити и нарязани на дребно около 300 до 500 г парченца или цели червени плодове – вишни, ягоди, малини, касис, френско грозде, боровинки. Добавя се около 700 мл ром. Напитката престоява плътно затворена няколко месеца. Става изключително ароматна и вкусна.

Може да се консумира директно, или да се използва за направата на сладкиши, домашен сладолед и други.
Добър апетит!

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай