Меню

Кифлички

14.04.2005г. / 09 03ч.
Аз жената
Кифлички

Продукти за 32 кифлички:

За тестото: 1 кг брашно, 1 кисело мляко, 250 мл олио, 1 чаена лъжичка сода, 1 чаена лъжичка сол.

Плънка: 200-300 г сирене, 1 яйце и 1 белтък.

За намазване на кифличките: 1 жълтък, сусам за поръсване.

Начин на приготвяне:

Омесва се меко тесто от всички продукти. Разделя се на 4 топчета. От всяко се разточва кора, дебела около 1/2 см и се дели на 8 триъгълника. В широката част се поставя от плънката и се навива на руло към острата част. Намазва се с жълтък и се поръсва със сусам (по желание). Пече се в загрята фурна при 200 градуса. Добър апетит!

Коментирай