Меню

Чорба с печена риба

5 август 2011 | 14:58 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
в
Печена риба по избор (може няколко различни вида), количеството зависи от това за колко човека готвите. 
печени чушки 
печен домат 
морков 
лук 
магданоз 
девесил 
сол на вкус 
черен пипер 
лимон 
олио 
оцет

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Рибата се почиства и се поставя в марината от сол, вода, оцет, олио, черен пипер и ситно нарязан девесил за известно време. След което се опича на барбекю или на скара.
Леко се препичат чушките и доматите.
През това време се задушават лукът и морковът и към тях се прибавят опечените и нарязани на парченца продукти.
Долива се вода и се вари за кратко. След което се прибавя ситно нарязания магданоз и се гарнира с лимон.

Тази рибена чорба може да се приготвя когато основно печем риба и са ни останали само 1-2 риби, които няма да стигнат за всички за следващо ядене и затова можем да направим наведнъж и обяда, и вечерята.

Снимка: thinkstock

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай