Меню

Фини целувки с бадеми и бял шоколад

5 август 2011 | 23:17 | Аз жената
Добави в любими
За около 30 броя целувки: 
3 белтъка 
1 и 1/2 ч. ч. захар 
50 г чипс от бадеми или нарязани на дребно бадеми 
1/2 бял шоколад
2 ч.

Продукти
Приготвяне

Предварително загрейте фурната за 20 минути на 200 градуса и изключете. Разбийте белтъците на твърд сняг с миксер. Постепенно добавете захарта. С бъркане на ръка с лъжица добавете половината от бадемите и натрошения на ситни парченца шоколад. С малка лъжичка изсипете малки топчета от сместа върху тава, покрита с хартия за печене. Така ще се получат около две тави – 30-ина целувки. По желание отгоре може да наръсите от останалите бадеми. Поставете двете тави една над друга във фурната, която вече е изгасена. Оставете така, без да отваряте или загрявате допълнително за 5-6 часа (или за цяла нощ, например). Извадете целувките, когато фурната е напълно изстинала. 

Добър апетит!

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай