Меню

Пълнени тиквички

03.06.2002г. / 00 00ч.
Аз жената
Пълнени тиквички

Продукти:
700 г кайма
1, 5 кг тиквички
1 глава лук
1 лъжица брашно
100 г олио
2 яйца
1 чаена чаша кисело мляко
50 г ориз
сол, черен пипер
копър и магданоз

Приготвяне:
В сгорещеното олио се запържва лукът, прибавя се каймата и тя се запържва, после се прибавя оризът, солта, черният пипер, нарязан копър и магданоз. С така приготвената кайма се пълнят тиквичките. Тиквичките се издълбават с нож отвътре и се пълнят, като двата им края се потопяват в брашно, за да не изпадне пълнежа. Нареждат се в подходяща тава или тенджера, заливат се с топла вода и се прибавят копър и магданоз. Оставя се да се вари на тих огън. Малко преди да се свали от огъня се прибавя брашното, разбито предварително в една кафена чашка студена вода.

Приготвя се сос: киселото мляко се разбърква с яйцата и соса, в който са се варили тиквичките. Разбъркването става на топло.

Тиквичките се сервират полети със соса и ситно нарязан копър.

Коментирай