Меню

Пролетна манджа с грах

26.05.2005г. / 12 06ч.
Аз жената
Пролетна манджа с грах

Продукти:
1 консерва грах (може и замразен или пресен – около 500 гр)
2-3 картофа
2-3 моркова
2 глави или стръка лук
олио или масло
червен пипер, сол
копър или магданоз

Приготвяне
Нарежете лука на ситно, морковите на кръгчета, картофите на кубчета. Ако сте любители на запръжките – задушете лука и морковите в мазнината, но за препоръчване – по-леко и по-здравословно е да сготвите манджичката и без запръжки – ще е също толкова вкусна. Ако не запържвате сложете всички зеленчуци с около 1 и 1/2 чаша вода. Оставете до завирането и намалете. Оставете да къкри около 25-30 минути. Добавете подправките и мазнината и оставете още няколко минути. Преди поднасяне добавете ситно нарязан пресен копър.

Яденето е подходящо и за самостоятелно и за гарнитура.

Коментирай