Приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват на пяна. Постепенно се добавят маслото, олиото, брашното, бакпулверът, ванилията, канелата. С лъжица се бърка като се добавят сушените плодове. Изберете сушени плодове според вкуса си, става с всички, само че трябва предварително да ги нарежете на малки кубчета или лентички и да не превишават като количество една шепа за това тесто. Пече се около 50 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна. Формата е малка и продълговата – 20 см. Тестото не е течно като на повечето кексове, за да не паднат плодовете на дъното и да загорят. В случай, че не използвате силиконова форма предвидете мазнина и брашно за металната форма или пък хартия за печене. По желание можете да направите глазура от няколко щипки канела, 2-3 с. л. готварска сметана и 1 ч. л. течен пчелен мед.
Опитайте още: