Много лесна манджичка за начинаещи готвачи, които нямат време да се навъртат из кухнята.
Продукти:
свинско месо – 1 кг (или колкото прецените, че ще ви е необходимо)
моркови – 5-6 броя
лук – 5-6 глави
топено сирене – 2 кутии
вино – 2 чаши
подправки
и това е всичко
Приготвяне:
Нареждаме в стъклената тенджера нарязания на кръгчета лук, месото и морковите. За разнообразие можем да добавим кисели краставички, чушки, маслини – каквото имаме и с каквото искаме да разнообразим.
Подправяме с любимите подправки. Слагаме вино, можем да долеем с вода.
Захлупваме капака и слагаме във фурната. Към края добавяме топеното сирене или други сирена и сметана, (ако не сме на диета, разбира се). И манджичката е готова.
Прочетете още: