Необходими продукти за една порция:
един голям, добре узрял патладжан
две яйца
200 г сирене
чесън
сол на вкус
босилек
Начин на приготовление:
Сварявате патладжана. След като изстине го разрязвате на две по дължина. Издълбавате двете половини, докато остане ципата с около половин сантиметър месо. Извадената вътрешност посолявате и я оставяте да се отцеди. След като се отцеди, я измивате с малко вода. Запържвате я с малко мазнина заедно с чесъна и подправките. Готовия пълнеж връщате в предварително подготвените патладжанени панички. Покриваме отгоре с предварително разбърканите яйца със сирене. Пече се в силно загрята фурна и подмазана тавичка до зачервяване. След изваждането от фурната можете да настържете малко кашкавал. Сервирате ястието охладено.