Меню

Пеканов пай

16.04.2012г. / 22 07ч.
Аз жената
Пеканов пай

Продукти:
За тестото:
1 и 1/4 чаши брашно
2 ч. л. захар
1/8 ч. л. сол
1/2 чаши студено масло
1 яйце
брашно за разточване
За плънката:
5 с. л. масло
1 чаша кафява захар
3/4 чаша царевичен сироп
1/2 ч. л. сол
2 чаши накълцани запечени американски орехи (пекани)
2 ванилии
3 яйца

Приготвяне:
От продуктите за тесто приготвяте на ръка или с миксер (с бъркалки за тесто) тестото за пекановия пай. Ако ви се стори сухо, добавете малко студена вода. Завийте в прозрачно фолио и сложете за 1 час във фризера. След това разточете с точилка и пренесете във формата за пай. Върнете отново във фризера за половин час.
Предварително загрейте фурната на 200 градуса, запечете тестото във формата до златисто. В това време пригответе плънката от маслото, кафявата захар, царевичния сироп и солта в касерола. Сложете на котлон да кипне за 1 мин. Махнете от огъня и докато бъркате добавете запечените (в сух тиган/ фурна) пекани и ванилията. Нека да се охлади за 5 минути и тогава внимателно добавете разбитите яйца и разлейте сместа върху тестото във формата за пая.
Печете 40-45 минути, ако краищата покафенеят, но плънката не е готова, завийте пая с алуминиево фолио и допечете.

Опитайте още:

Коментирай