Меню

Празнична погача Слънце

28.07.2005г. / 11 09ч.
Аз жената
Празнична погача Слънце

Продукти:
1 кг брашно
3 яйца
малко повече от кибритена кутийка мая
1ч. л. сол
1с. л. захар
3/4 пакетче масло (90 гр)
около 500 г прясно мляко (до средно твърдо тесто).

Приготвяне:
От всички продукти без маслото и 1 жълтък (който служи за намазване) се приготвя средно твърдо тесто по следния начин: маята се размива в топло мляко с част от захарта и 2-3 с. л. брашно. Оставя се да втаса и с нея се замесва тестото, като се прибавят останалите продукти. Тестото се разделя на 4 части, като 1 част е по-малка. Малкото парче се оформя на топка и се поставя в центъра на намазаната с мазнина тава. Останалите три парчета се разточват на кори и се слепват с разтопеното масло. Нарязват се като торта на 16 равни части, като всяка част се навива на руло, а рулата се нареждат в кръг около центъра на тавата. Оставя се да втаса, намазва се с жълтъка и се пече в умерена фурна.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
titi ( преди 10 години )