Меню

Бананов десерт

18 август 2005 | 14:18 | Аз жената
Добави в любими
Бананов десерт

Приготвяне

Продукти:
масло 100 г
захар 100 г
2 яйца
250 г банани (2 бр.)
сок от един лимон
250 мл сок от ананас (една консерва)
150 г сухари

Приготвяне:
Бананите се обелват и намачкват с вилица, добавя се лимоновият сок и разбитите с миксер жълтъци, масло и захар. При непрекъснато бъркане се добавя ананасовият сок и начупените на дребно сухари. Сместа се поставя в намазана форма и се пече в предварително загрята фурна за около 30-40 минути на средна температура.
Сладкишът може да се поднесе и топъл, и изстуден. Подходящо е да се сервира с червено вино.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай