Меню

Пълнени чушки със сирене и яйца

8 юли 2015 | 00:00 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 яйца
150 г сирене
5-6 чушки предварително изпечени и обелени без дръжките
4 домата
ситно нарязан магданоз
олио
сол на вкус
брашно за овалване, ако ще пържите

Продукти
Приготвяне

Натрошете сиренето в купа и прибавете към него яйцата, магданоза. С получената смес напълнете чушките и ги подредете в намазнена с олио тавичка. Върху тях сложете нарязани на колелца домати, посолете и поръсете малко олио. Печете в умерена фурна за около 20-25 минути. 

Така напълнените чушки могат и да се изпържат в горещо олио.

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
4 rate up comment 1 rate down comment
Веселина ( преди 12 години )
С каквото и да се напълнят чушките (без риби и т.н )винаги са много вкусни .Благодаря ,че ме подсещате и аз да сготвя такова ястие .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 1 rate down comment
Соня ( преди 12 години )
Аз също правя пълнени чушки със сирене и яйца и след като се запекат от едната страна ги обръщам и ги наливам със сос от : ако е останало малко от плънката към нея прибавям малко брашно, кисело мляко,/малко вода за да стане по рядко/,сол, чесън задължително и копър.Сосът става чуден. Същият може да се използва и зе пържени тиквички.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 1 rate down comment
Вени ( преди 12 години )
Здравейте! Аз ги правя по същия начин, напълнени и подредени в тавичка. Добавям и З-4 настъргани домата и поливам с олио. Пека ги. По този начин след това имат и сос отстрани. Наръсвам обилно с магданоз. | Стават чудесни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 1 rate down comment
Виолета ( преди 12 години )
И аз пълня пиперките сурови и ги "запечатвам" с кръгло парче домат, а вътрешността на домата нарязвам на ситно и също слагам при яйцата и сиренето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 1 rate down comment
Вики ( преди 12 години )
е нали в рецептата тук жената слага магданоз,как да няма аромат...аз ги пълня със същата смес сурови и ги послатвям в намаслена тавичка-едно от любимите ми ястияправила съм ги и с извара ,вместо сирене
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 1 rate down comment
яна ( преди 12 години )
аз добавям и ситно нарязан кремвирш или останало парче салам
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 2 rate down comment
Аля ( преди 12 години )
На тези чушки много подхожда ситно нарязана целина и объркана със сиренето и яйцата. Така плънката добива невероятен аромат и вкус, а без нея е някак постно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар