Продукти:
4 яйца,
500 г масло
120 г шоколад,
1/4 ч. л. сол,
400 г захар,
1 ч. л. ванилия,
150 г брашно,
100 г счукани орехови ядки.
Начин на приготвяне: Затоплете фурната на 150 градуса и намажете и поръсете с брашно тава за торта. В друг съд разтопете маслото и шоколада, след което оставете шоколада да изстине. С миксер разбийте яйцата и солта в купа, докато станат на сняг . Добавете захарта и ванилията и прибавете и изстиналия шоколад. Прибавете и брашното. Добавете и ядките. Изсипете тестото в тавата и го оставете да се пече 25 мин. След като е готов, оставете блата да изстине.
За шоколадовата глазура – разтопете масло и шоколад,разбийте по същия начин както преди с миксер захарта, ванилията и крема. Добавете сместа към шоколада. Оставете я на котлона 5 мин. Ако много се сгъсти сместа, може да добавите сметана. След като сместа е готова, нарежете блата на парченца и ги намажете с глазурата. Може да ги поръсите с настърган кокосов орех.