1 ч.ч. захар
3-4 ябълки
1 ч.ч. орехи
1 ч.л. канела
1 пакет готови кори
олио
Настържете ябълките и размесете със захарта и нарязаните на едро орехи. Добавете канелата. Разтворете корите. Поръсете първата с олио (1-2 суп. лъж.) и отгоре разпръснете 2-3 лъжици от сместа. Навийте на руло и поставете в намазнена тавичка. Повторете с останалите кори до изчерпване на плънката. Поставете в умерена фурна за около 20-30 мин. (до зарозовяване).
Поднесете щрудела охладен. По желание можете да поръсите с пудра захар.
Добър апетит!
Коментар на Мария Михайлова: Аз също приготвям щрудел с готови кори, но прибавям в плънката галета – по този начин се предпазва при изпичане да не е глетав, и също прибавям и стафиди. Задължително след като изстине поръсвам с пудра захар.
* * *
3 в 1 - Баница, тиквеник и щрудел в една рецепта
Мързелив щрудел