Меню

Яхния от стар фасул

22 ноември 2005 | 09:57 | Аз жената
5 от 17 гласа
Добави в любими
Яхния от стар фасул

Приготвяне

Продукти:
2 чаени чаши фасул,
1/2 чаена чаша олио,
3-4 глави лук,
2-3 домата,
1 чаена лъжичка червен пипер,
магданоз,
джоджен,
сол
и по желание 5-6 лютиви чушлета.


Приготвяне: Фасулът се почиства, измива и се залива със студена вода. Вари се на умерен огън. Лукът, нарязан на ситно, се задушава в мазнината до омекване, прибавят се червеният пипер и доматите. Задушават се леко. Свареният фасул се прецежда. Разпределя се в пръстени гюведжета. Отгоре се разпределя запръжката. Върху нея се поставя по едно лютиво чушле и по едно резенче домат. Посолява се, поръсва се с магданоз и джоджен и се сипва по 2-3 супени лъжици от водата, в която е врял фасулът. Гюведжетата се запичат на фурна. Поднасят се топли.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай