Меню

Палачинки

11.12.2005г. / 22 16ч.
Аз жената
Палачинки

Продукти:
1 чаена чаша прясно мляко,
1 чаена чаша газирана вода,
4 кафени чашки брашно,
3 яйца,
1 супена лъжица захар,
1 чаена чаша конфитюр,
ванилия,
1 супена лъжица пудра захар.

Приготвяне:
Брашното с газираната вода, щипка сол, захарта и млякото се разбиват. Към тях се прибавят яйцата. Всичко се разбива добре. От приготвената смес се взема с разливна лъжица и се сипва в намазан с мазнина и добре сгорещен тиган. Като се изпържи от едната страна се обръща, за да се зачерви и другата страна. След изваждането палачинките се намазват с мармалад, конфитюр или сладко и се увиват на руло или се прегъват в друга форма. Поднасят се поръсени с пудра захар или залети с плодов сироп.

Коментирай
12 rate up comment 2 rate down comment
nikolai ( преди 12 години )
18 rate up comment 5 rate down comment
ДЕД ( преди 12 години )
За хора без зъби най-добрата закуска и дасерт.Майстора объща палачинката във въздуха.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8 rate up comment 4 rate down comment
живка ( преди 12 години )
майка ми много хареса палачинката
отговор Сигнализирай за неуместен коментар