Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на сняг и към тях постепенно се прибавя захарта, след това жълтъците един след друг и се разбива добре с миксер. После сместа бавно се разбърква на ръка, докато постепенно се прибавя брашното. Получената хомогенна смес се излива в намаслена с олио и поръсена с брашно тавичка. Покрива се с тънка хартия и се пече на 220 градуса за около 20 мин. Когато платката изстине, се отделя хартията и се разрязва на 3 равни части.
Млечен крем: В заврялото на котлон мляко прибавяте захарта и ванилията. В част от млякото разтваряте брашното и получената течност прибавяте на тънка струйка при непрекъснато разбъркване към кипящото подсладено мляко. Бърка се още известно време и се отстранява от огъня. В горещата смес един по един се прибавят жълтъците при непрекъснато бъркане. Когато и двата компонента са изстинали, всеки ред платка се сиропира с предварително приготвен сироп от вода и захар (2:1) и се намазва с крем. Отгоре се подреждат плодове в различни форми, предварително разбъркани с желатин.
Автор на рецептата е Десислава Николова, участник в конкурса „Празнични трапези“.
Опитайте още: