1. Накисвате сушените плодове в амаретото.
2. Разделяте блатовете и ги напоявате със 100 мл подсладено прясно мляко плюс 1 ванилия.
3. В 500 мл подсладено прясно мляко разбивате крема за торта Dr. Oetker и 250 мл сметана до получаване на гъст крем.
4. Отцеждате омекналите плодове и разделяте на 2 части.
5. Върху блата намазвате от крема и посипвате плодове, отгоре намазвате тортата отвсякъде.
6. Карамелизирате 100 г захар и изсипвате върху намазнено фолио (за да може да го отделите по-лесно) и счуквате на ситно.
7. Счуквате и орехите и смесвате с карамела.
8. Посипвате тортата отвсякъде, поставяте в хладилник и след час може да се нареже!
Подходяща е за всички алергични към шоколад хора!
Автор на рецептата е Мария Панайотова, участник в конкурса „Празнични трапези“.
Опитайте още: